Dana, 01.09.2021. godine je izvršena primopredaja 72. novoizgrađenog objekta u naselju Donji Porječani 9, općina Visoko. Ugovor o gradnji sa partnerom iz Visokog, MUŠINBEGOVIĆ-GRADNJA za objekat 8,0x5,50 u iznosu od 40.380,20 KM (zbog terena objekat se morao graditi sa podrumom na polovini osnovne ploče). Radove je izvela firma MER, Edin Haknović. NHU “Oslonac” je obezbjedio učešće od 24.228,20 KM (60%) a privrednici iz Visokog svojim donacijom razliku potrebnih sredstava.

Primopredaji objekta porodici su prisustvovali članovi rukovodstva NHU “Oslonac”, gradonačelnik Visokog g-din Mirza GANIĆ, koordinator akcije Emir VRAČO, izvođač radpva Edin HAKANOVIĆ, mjesni imam, komšije i prijatelji porodice Seferović, članovi rukovodstva NHU “Oslonac”, TV SMART i lokalna televizija iz Visokog.

Nakon uvodnog obraćanja od strane rukovodstva NHU “Oslonac”, obratio se gradonačelnik Mirza GANIĆ, koji je kazao:

Želim da se zahvalim Udruženju „Oslonac“ na čelu sa našim nekadašnjim načelnikom Fuadom Šišićem, koji je pokazao da se mogu realizovati lijepi projekti i izvan općine Tešanj. Danas smo u fazi realizacije jednog humanog projekta koji rješava probleme porodice Seferović. Posebna mi je čast što smo imali priliku da sarađujemo sa gospodinom Šišićem, a s druge strane što imamo naše privrednike koji su pokazali u protekloj godini da su spremni da pomažu tamo gdje je potrebno, od pomoći u borbi protiv pandemije i nabavke različite opreme, do ovih stvari koje su humanog karaktera i direktne pomoći građanima. U svoje i ime Gradske uprave se zahvaljujem svima koji su na bilo koji način doprinijeli ovom trajnom dobru, jer osnovni moto i cilj su da se uradi dobro djelo i mislim da smo ga danas uradili i riješili velikog problema porodicu Seferović.

Uslijedila je dova koju je proučio mjesni imam a zatim je ključeve porodici predao gradonačelnik GANIĆ. Porodica Seferović se zahvalila svima koji su pomogli izgradnju ovog objekta. Nakon toga gosti su obišli kuću te se uvjerili u kvalitet radova i vidjeli šta je sve napravljeno.

Izvođač radova, Obrt „Mer“ je izveo radov prije ugovorenog roka od 90 dana, a porodica je iskazala svoje zadovoljstvo sa uzvedenim radovima.

NHU “Oslonac” je svoje učešće u finansiranju obezbjedio iz članarina koju uplaćuju članovi NHU “Oslonac” i donacije koju je za ovaj objekat je donaciju uplatio Izudin Ahmetlić u iznosu od 3.000 KM.


KAKO POMOĆI

Kako pomoći?

Za realizaciju naših projekata svaka pomoć je dobrodošla. Pomoći možete na više načina.