​Dana, 19.03.2021. godine je izvršena primopredaja objekta porodici Zumrete Lugonjić. Primopredaji su prisustvovali članovi rukovodstva NHU “Oslonac”, porodica i prijatelji, predstavnik Centra za socijalni rad Tešanj g-din Emir Braković, direktorica firme Nedjing g-đa Emina Travančić, mjesni imam Mirnes ef. Alić, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Rosulje Ašir Himzić, mediji (TV SMART, urednik Tešanjskog dnevnika g-din Husein Galijašević).

Nakon proučene dove, ključeve novoizgrađenog objekta ispred NHU “Oslonac” je predao član Savjeta g-din Nedžad Unkić predstavniku Centra za socijalni rad a g-din Emir Braković je ključeve uručio porodici nakon čega je zajednički razgledana unutrašnjost objekta. Zumreta Lugonjić je izrazila zadovojstvo izvedenim radovima, prostorom koji je dobila i zahvalila se svim članovima i donatorima NHU “Oslonca”, rukovodstvu, kao i Općini Tešnj te Centru za socijlani rad.

Ovom prilikom je sekretar NHU “Oslonac” g-din Hasan Ćeman uručio porodici garnituru posuđa koja je donirana od strane Policijske stanice Tešanj.

Radi se o prioritetu broj 2 sa liste prioriteta 2020. godine. Zbog nepostojanja građevinske dozvole, ugovor o gradnji je potpisan 21.10.2020. godine sa firmom Nedjing, Tešanj. Nakon pokrivanja objekta, radovi su privremeno obustavljeni zbog uključivanja Centra za socijalni rad u projekat i želje da se izgradi dodatna prostorija za štićenicu ovog centra o kojem je staranje preuzela Zumreta Lugonjić.

NHU “Oslonac” je potpisao ugovor o gradnji na iznos od 24.450,00 KM (jer su temelji objekta na placu već postojali) za objekat standardnih dimenzija 8,0x5,5m. Sredstva su obezbjedili Općina Tešanj: 8.000,00 KM i članarina NHU “Oslonac”: 16.450,00 KM. Centar za socijalni rad Tešanj je ugovorio radove na dodatnoj prostoriji iz sredstava budžeta ZDK, odnosno resornog ministarstva, te podršku Crvenog polumjeseca.


KAKO POMOĆI

Kako pomoći?

Za realizaciju naših projekata svaka pomoć je dobrodošla. Pomoći možete na više načina.