Redovna sjednica Skupštine Nevladinog humanitarnog udruženja „OSLONAC“ Tešanj održana je u subotu, 13.03.2021. godine, u novoj sali Vijeća općine Tešanj, s početkom u 10,30 sati sa sljedećim dnevnim redom:

1. Usvajanje Zapisnika (sa prethodne sjednice Skupštine Udruženja),

2. Razmatranje Izvještaja o radu NHU"OSLONAC” za 2020. godinu sa finansijskim izvještajem i Izvještajem Nadzornog odbora,

3. Plana rada NHU “OSLONAC” za 2021. godinu,

4. Strateški plan NHU “OSLONAC” 2021-2025. godina,

5. Prijedlog Odluke o priznanjima za 2020. godinu,

6. Svečani dio - dodjela priznanja.

Skupština je održana u uslovima ovećanog opreza zbog Covid19 te stoga uz manji broj prisutnih. Radno predsjedništvo je bilo u sastavu: h. Husein Alić, predsjednik: Osmo Saračević, zamjenik predsjednika, Fuad Šišić, predsjednik Savjeta, Hasan Ćeman, sekretar.

Podrška Skupštine nije izostala i sve tačke dnevnog reda su usvojene jednoglasno. Predsjednik Nadzornog odbor Salih ef. Haušić je pored podensenog izvještaja o radu NHU “Oslonac” u 2020. godini uputio riječi hvale za članove i donatore NHU “Oslonca”, za Savjet te ukazao na značaj ovog humanitarnog projekta koji traje već 15 godina.

Nakon dodjele priznanja prisutnima su se obratili Izudin Ahmetlić odbitnik posebnog priznanja u obliku Zahvalnice i Sadmir Hadžikadunić (dobitnik priznanja DONATOR GODINE. Izudin Ahmetlić je čestitao NHU “Oslonac” na dugogodišnjem uspješnom radu, transparentnosti i povjerenju koji je stekao među članovima i odnatorima te predložio da svi poduzetnici i javni sektor u Tešnju učlane što veći broj usposlenih u NHU “Oslonac” kako bi rezultati bili još veći. G-din Ahemtlić je obećao u 2021. godini za prvih pet prioriteta na području općine Tešanj za nove objekte po 3.000,00 KM a za prvih pet prioriteta pomoći po 1.500,00 KM, odnosno ukupno 22.500,00 KM podrške projektima NHU “Oslonac”.

Sadmir Hadžikadunić čiije firma (HS GRADNJA) bez naknadne izvela radove na jednom objektu (NHU “Oslonac” je osigurao materijal) da će isto učiniti i u 2021. godini.

Tim optimističnim najavama i podrškom završena je 15. sjednica Skupštine NHU “Oslonac”.

DONATOR GODINE: SH GRADNJA, Doboj

ČLAN GODINE: Šemsudin MEHMEDOVIĆ

AKTIVISTA GODINE: Damir DOFTIĆ

ZAHVALNICE:

Općina Tešanj

HUNES, Žepče

MADI; Tešanj

SARAČEVIĆ, Tešanj

HL group, Sarajevo

Bošnjački džemat, Štutgart

Genena, Usora

Luxor, Sarajevo

TEMAL, Tešanj

Smajić Hasan

Čemerlić Amela

Huskić Suad

POSEBNE ZAHVALNICE

Izudin AHMETLIĆ, svi uposleni u firmama u FBiH (u njegovom vlasništvu) su članovi NHU “OSLONAC”

Nerko KANTIĆ, izrada web portala za praćenje članarine i donacija


KAKO POMOĆI

Kako pomoći?

Za realizaciju naših projekata svaka pomoć je dobrodošla. Pomoći možete na više načina.