​Danas, 01.07.2022. godine, izvršena je primopredaja novoizgrađenog objekta porodici samohrane majke, Ernesi Artukovi, Roše, općina Tešanj. Ugovor o gradnji je potpisan 20.05.2022. godine sa rokom gradnje od 90 dana. Izvođač radova “HS - Sadmir Hadžikadunić” je završio radove prije roka i na zadovoljstvo porodice, NHU “Oslonac” i donatora. Vrijednost potpisanog ugovora je iznosila 36.000,00 (tridesetšesthilja) KM i taj iznos je ostao kao takav i po završetku objekta. NHU “Oslonac” je iz sredstava članarine obezbjedio 29.000,00 KM, Općina Tešanj 6.000,00 KM, donatori 5.000,00 KM. Mještani Roša su obezbjedili dodatnih 4.000,00 KM i u neposrednom dogovoru sa Izvođačem radova izgradili potkrovlje. Nadzor nad radovima je uobičajeno vršio Nazif Ahmetović kao donaciju.

Nakon kratkog obraćanja Predsjednika Savjeta NHU “Oslonac”, uslijedilo je učenje dove od strane mjesnog imama, a zatim uručivanje ključeva domaćinu. Ključebe je uručio Predsjednik Skupštine NHU “Oslonac”, h. Husein Alić. Vernesa je zahvalila svima koji su pomogli da joj se riješi krov nad glavom.

Primopredaju su prisustvovali i članovi rukovodstva NHU “Oslonac”, predsjednik Savjeta MZ Mravići g-din Nihad Šečić sa saradnicima, komšije i prijatelji porodice Artuković kao i redovni pratilac TV Smart, Tešanj.


KAKO POMOĆI

Kako pomoći?

Za realizaciju naših projekata svaka pomoć je dobrodošla. Pomoći možete na više načina.