Iako se možda očekivala primopredaja objekta broj 64. (objekat je u završnoj fazi gradnji u Željeznom polju), ipak objavljujemo vijest o izvršenoj primopredaji objekta broj 65. na dan 16.10.2020. godine. Nena Alkaz Vezira je živjela u započetoj gradnji, podrumskim veoma neuslovnim prostorijama, a sada je dobila nov i suh prostor sa uređenim kupatilom. Svoje staračke dane će moći s manje brige i bez daljeg narušavanja zdravlja zbog uslova stanovanja u miru provoditi.

Izgradnju objekta je u predviđenom roku i na zadovoljstvo nene Vezire završila firma Nedjing, Tešanj - dugogodišnji izvođač radova na objektima koje finansira NHU “Oslonac”. Vrijednost ugovorenih radova je bila 18.314,00 KM u novcu te osiguran crijep za pokrivanje koju je donirala porodica Meškić Miralema sa bratom i sestrom. Općina Tešanj je sudjelovala sa grantom od 5.000,00 KM a 13.314 KM je izdvojeno iz sredstava članarine koju uplaćuju članovi NHU “Oslonac”. Objekat je dimenzija 3,65x6,45m (soba, kupatilo, mali hodnik sa predulazom), predviđen za situacije kada se radi o zbrinjavanju jedne osobe.

Primopredaji su prisustvovali članovi rukovodstva NHU “Oslonac”, mjesni imam iz Novog Sela Esad ef. Smajić (koji je proučio dovu za useljenje), predstavnik MZ Novo Selo kao i redovni pratilac svih događaja NHU “Oslonac”, lokalna TV SMART. Ključeve neni Veziri je uručio predsjednik Skupštine NHU “Oslonac” hadži Husein Alić.


KAKO POMOĆI

Kako pomoći?

Za realizaciju naših projekata svaka pomoć je dobrodošla. Pomoći možete na više načina.